Direct naar de inhoud.

Race 8 Assen

Beste sponsoren en clubleden,

Afgelopen zaterdag werd de laatste race van het seizoen gereden in Assen. De weersomstandigheden waren erg koud en nat tijdens de eerste kwalificatie, toch wist ik daar een goede tijd neer te zetten. Helaas kreeg ik dat in de tweede kwalificatie niet voor elkaar en ondanks dat de baan droog was geworden reed ik niet snel genoeg en was ik op een p10 gekwalificeerd.
In de eerste race kwam ik goed weg maar het inrijden van de eerste bocht werd erg lastig midden in de groep en werd ik naar buiten gedrukt en kwam ik van het gas af, waardoor ik mijn positie verloor. Gelukkig kon ik al snel weer een paar plekken terug pakken en weer aansluiten aan de tweede groep. Hier bleef ik tot de rest van de race in rijden, en we hadden een mooie strijd. Ik kwam als zesde over de finish. Ik was tevreden over mijn race die ik gereden had ook waren mijn tijden een stuk sneller.

Race 2 was wat hectisch , bij de start gebeurde er al een hoop voor me maar ik wist toch nog goed weg te komen, ik zette meteen alles in
om mee te komen met de voorste groep, maar al snel waren er een aantal
crashes die een rode vlag veroorzaakte.

Na de herstart hadden we nog 12 rondes om te rijden. Ik focuste me weer op de voorste groep die ik zeker wel bij kon houden qua mijn tijden maar ik kwam nu niet goed weg bij de start en kwam weer in de tweede groep terecht. Maar dit keer lukte het me om als eerste van deze groep te finishen en ben ik over de hele dag vijfde geworden.

Het seizoen is niet helemaal gelopen zoals ik graag had gehoopt, er waren een hoop nieuwe rijders bijgekomen met meer ervaring dan ik had gedacht. ook reed ik soms te afwachtend in de race om geen fouten te maken. Waar ik in een training snel reed was ik tijdens de race te voorzichtig. Dit heeft me een aantal punten gekost en hier heb ik van geleerd. En de laatste races van het NK ging ook weer een heel stuk beter.

Het weekend voor de race deed ik mee aan een wedstrijd van het Belgische
kampioenschap, samen met een paar jongens van het NK reden we op onze
eigen NSF mee. Deze race wist ik als tweede over de finish te komen en eerste van de NSF rijders. Dit geeft me vertrouwen voor volgend jaar. Ik weet waar ik van de winter hard aan kan gaan trainen om mezelf te verbeteren. Ook al zal het een lastig jaar worden doordat ik een van de grootste en zwaarste zal zijn in de NSF100 klasse, ik heb er alweer heel veel zin in.

Nog een leuk nieuwtje is dat ik samen met 8 andere junior rijders uitgekozen ben om mee te doen met het KNMV opleiding op de moriwaki!

Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor de steun tijdens dit seizoen! En ik kom gauw langs om jullie allemaal ook persoonlijk te bedanken