Direct naar de inhoud.

Race 5 – Assen

Best sponsoren en clubleden,

Afgelopen weekend reden we beide dagen op Assen , met zaterdag een vrije training en twee kwalificaties. Op zondag was er een derde kwalificatie en twee races in de middag.
De zaterdag begon ik met een goed gevoel de dag , tijdens de vrije training en de eerste kwalificatie bleek al snel dat de tijden allemaal erg dicht bij elkaar zaten.

Het was een leuke en snelle lay-out maar er zat 1 lastige chicane in waar ik zelf veel moiete mee had en er te langzaam uit kwam.

Dit koste me in de kwalificaties net te veel tijd om een goede start positie te krijgen. Zaterdag stond ik op een p8 waar ik niet helemaal tevreden mee was. Gelukkig hadden we zondag morgen nog een derde kwalificatie, en ik wist dat de tijden van p2 tot aan p10 allemaal erg dicht bij elkaar zaten. Ook wist ik precies waar mijn zwakke punten lagen op de baan en als ik deze kon verbeteren kon ik een stuk meer naar voren komen.

Helaas lukte het me niet in de praktijk om te doen wat ik mezelf had voorgenomen en bleef ik een achtste plek behouden met +0.912 seconden van de eerste plek.

Mijn tijden waren allemaal erg constant in elke training , dus ookal was ik weer wat teleurgesteld in mijn start positie ik wist dat met een goede start ik zeker bij de kop groep kon rijden. Dit was ook mijn doel.
Helaas was de start ook anders gegaan dan ik graag had gewild en in plaats van een paar plekken naar voren te pakken verloor ik een aantal naar achteren.

Ik kreeg er nog een aantal terug maar bleef toen te lang achter nummer 7 hangen en kwam als achteste over de finish.
Op naar race twee voor een herkansingen, dit keer was mijn start wat beter dan de eerste race en kwam ik op p7 weg. Een plekje al naar voren en ik bleef strak achter nummer 6. Er kwam al snel een crash waardoor we een rode vlag kregen en uiteindelijk een herstart.

Alle rijders reden weer mee dus wederom van p8 vertrokken en nog 8 rondes te rijden.

Ik verloor weer een aantal plekken bij de start en kwam op een p10 terecht. Hierbij sloot ik de trein van een hele lange kopgroep. Met een tussenstand van maar +0.460 van nummer 1. Helaas heb ik te veel kansen laten liggen die ik achteraf anders had moeten doen om verder naar voren te komen.
Uiteindelijk kwam ik weer als achtste over de finish en ben dus over de hele dag ook achtste geworden.

Ik weet al een tijdje waar ik veel moeite mee heb,maar helaas lukt het me nog niet om ze tijdens het rijden voor elkaar te krijgen. Hier ga ik hard aan werken zowel met als zonder de motor.

We hebben nu een korte zomerstop voor het Molenaar NSF100 championship

De eerst volgende race is 24 augustes in veldhoven. Op 17 en 18 Augustes zal ik mee doen met het EK op de NSF100. Dit wordt gereden op Assen tijdens de GAMMA RACING DAGEN.

Ik weet waar ik me op moet foccussen en zal hier ook volle 100 procent voor gaan.

Iedereen is welkom om bij een van mijn volgende races te komen kijken we hebben voldoende thee,koffie en cakes dus kom gezellig langs 😉