Direct naar de inhoud.

Race 3 – Staphorst

Afgelopen maandag 10 juni was de derde race van het seizoen. Deze werd gehouden in Staphorst. Het is een baan die net iets anders is als de rest aangezien het een groot deel over de staat gaat. Dit vindt ik zelf erg leuk en uitdagend om te rijden, en had dan ook veel zin in de wedstrijd. Mijn voorbereiding was goed , ik wist vooraf welke punten ik goed kon rijden en waar ik moest verbeteren.

We hadden geen vrije training deze keer, dus begonnen direct met de eerste kwalificatie, deze ging naar mijn gevoel best goed en ik reed de derde tijd net 0.280 achter nummer 1. Helaas verbeterde ik mijn tijd niet voldoende in de tweede kwalificatie en had een zevende startplaats.

Hier was ik zelf niet tevreden mee en wist dat ik een goede start moest hebben en proberen om bij de kopgroep te blijven. Ik kwam goed weg en wist snel een plekje naar voren te komen. Mijn snelheid lag ook hoger dan tijdens de kwalificaties en kon zo mooi naar de vijfde plek rijden. De rest van de race reed ik samen met nummer 4 ondanks dat mijn snelheid net wat hoger lag dan die van hem bleef ik er te lang achter en finishte als vijfde.

Voor de tweede race wist ik nu waar ik nog kon verbeteren en tegenover de nummer 3 en nummer 4 snelheid kon winnen, ik wou proberen om nog wat plaatsen naar voren te komen. Helaas was mijn start niet goed gegaan en doordat er in de eerste bocht naast mij een crash was gebeurd moest ik hard afremmen en viel terug tot p10.

Ik herpakte me snel en kwam gelukkig binnen een paar rondes weer op de vijfde plek , helaas was de top 3 te ver van mij vandaan om daar nog mee te rijden. Het lukte me om uiteindelijk nog 1 plek meer naar voren te komen en bleef toen de rest van de race op p4 liggen.

Toen ik zag dat de derde plek te ver voor me lag probeerde ik de race zo goed mogelijk uit te rijden, alleen met de achterblijvers verloor ik wat tijd waardoor de groep achter mij iets naar me toe kon rijden. Toch wist ik mijn plek veilig te houden tot de laatste bocht vlak voor de finish.

Het was een haakse bocht maar mijn snelheid lag best hoog en kon laat insturen om er weer snel uit te komen helaas werd ik hier door een andere rijder van de zijkant aangetikt en kon de motor niet meer houden waardoor ik crashte. Ik kreeg de motor niet snel genoeg van me af en was de tweede race niet gefinisht.

Door dat deze race niet uitgereden was ,stond ik bij de daguitslag op p12.
Bij de crash heb ik mijn enkel en voet geblesseerd , deze kwam klem te liggen tussen de motor.

Ze dachten in eerste instantie dat hij gekneusd zou maar omdat de voet steeds meer pijn begon te doen en dikker werd toch maar een foto laten maken en helaas is mijn enkelband gescheurd en een voetbotje gebroken.
De volgende race is op 22 en 23 juni in Assen, deze wordt over 2 dagen gereden met op zaterdag de vrije training en 1 kwalificatie en op zondag zijn de 2 races.

Helaas valt de training van zaterdag samen met de Classic TT in Gramsbergen. Ik hoop er in Assen weer een mooie race van te kunnen maken!