Direct naar de inhoud.

Race 2 – Berghem

Afgelopen weekend was de tweede race van het kampioenschap in Berghem. Vrijdag middag hadden we nog de mogelijkheid om hier te trainen en zo de baan een beetje te leren kennen. Aan de einde van de dag voelde ik me klaar voor de race ook al waren er nog een aantal verbeter punten op de baan waardoor mijn tijden nog lager konden worden.

Zaterdag begonnen we met twee kwalificaties , ik hoopte mijn tijd van zaterdag te verbeteren maar tijdens de eerste kwalificatie merkte ik dat het niet makkelijk ging. Ik had een vijfde tijd gereden met maar +0.475 van de eerste snelste rijder.

Helaas lukte het me niet om in de tweede kwalificatie het juiste ritme te vinden en kon ik mijn tijd niet voldoende verbeteren hierdoor kreeg ik uiteindelijk een zevende start positie.

Race 1 was een lastige race voor mij, ik probeerde juist om de gemaakte fouten tijdens de kwalificatie niet meer te maken waardoor ik te veel aan het nadenken was en verloor de aansluiting met de kopgroep. Dit gat kreeg ik niet meer dicht gereden en finishte als zevende.

Ik was erg teleurgesteld over mijn resultaat omdat ik wist dat ik bij de kopgroep had kunnen rijden en mee kon strijden voor het podium.

Race 2, ik hoopte hier op een beter resultaat dan de eerste race. Helaas zat het bij de start niet mee één van de rijders voor mij maakte een wheelie waardoor ik niet op tijd weg kwam.

Ik kreeg een groep voor me waar ik eerst aan voorbij moest komen al gauw merkte ik dat de eerste vier al ver voor me lagen ik probeerde om alsnog naar ze toe te rijden.

Mijn ronde tijden werden wel weer steeds lager en het gevoel kwam weer een beetje terug. In één van de laatste bochten probeerde ik om nog een plek naar voren te komen maar dat was niet gelukt. We kwamen in aanraking en ik zakte weer terug naar de zevende plek.

Ik had op een beter resultaat gehoopt maar het gevoel van de tweede race was goed en dat neem ik mee naar de volgende race in Staphorst op 10 juni.